hoe werk ik?


MindFoolness: De Magie van het Nu

Levensvreugde ontstaat volgens mij als je een diep JA kunt zeggen tegen dat wat er is, op dit moment. Als je iets heftigs mee maakt, lijkt dat moeilijker. Maar dat is het niet. Daar begint de oefening: als ik hier ten diepste JA tegen kan zeggen, kan ik ook ten diepste JA zeggen tegen leuke dingen.

Al mijn workshops gaan hier over. Kun je zijn met het ongemak, de spanning, het niet-weten? Dan komt de humor en de speelsheid vanzelf.

Spelen met die verlangens, emoties, angsten, helpt je bij het creëren van de afstand. Dat kan pas als je je er helemaal mee hebt verbonden: je verlangen omarmd, je angst gewiegd. We lachen ze niet weg. Dat is een heel andere tak van sport.

Zelfkennis en zelfrelativering gaat dus via een weg van een diep JA naar jezelf. Eén keer raden waar dat toe leidt...;).

Ik ben schatplichtig aan vele methoden en bronnen. Met name mindfulness, zen, clownerie en InterPlay hebben me op dit spoor gezet. Het leven, met haar vele hoogte- en dieptepunten deed de rest :).

Jannah Wijffels

1966, studeerde communicatie-kunde (drs.), schrijft columns en heeft ruime ervaring met tekst-theater, improvisatie-theater en dans- en stem-improvisatie.
Daarnaast is zij sinds 1993 vertrouwd met mindfulness, en diverse andere meditatietechnieken.

Sinds 2008 is zij ZZP-er. Ze is trainer en coach, geeft workshops en verzorgt performances.

Jannah Wijffels is moeder van twee dochters (1997 en 2000) en woont in Deventer.


contact

info@jannahwijffels.nl
06-44179992

KvK nummer: 30242242